Agriturismo in Umbrië
Loc. Pertana 43, Nocera Umbra (PG), Italie
+390742819009
info@cortedellupo.com
Eremo delle Carceri, Umbria
Umbrië te voet: de Hermitage van de Carceri

Het gaat hier om één van de belangrijkste centra der Francescanen in Umbrië, op een paar kilometer afstand van de voet van de Monte Subasio. L’Eremo delle Carceri (de Hermitage ven de Carceri) is de plek waar Sint Franciscus zich in gebed terugtrok: het gaat om een eenvoudig kerkje te midden van de woesternij en van natuurlijke grotten die eens bewoond werden door hermieten. In de 15de eeuw werd hier het klooster­convent gebouwd.

Er lopen een paar voetpaden van Assisi naar het Parco del Subasio via welke men de Hermitage te voet kan bereiken. De voettocht begint bij Rocca Minore di Assisi langs het Sentiero (Pad) no 50. Na twee kilometer klimmen bereikt men Fonte San Rufino, waarna nog een stuk geasfalteerde weg tot aan de Hermitage afgelegd wordt. Vanaf de Hermitage gaat de voettocht langs de zogenaamde Viali van San Franciscus, plekken van een inspirerende schoonheid, zowel door het landschap als door de aanwezigheid van de grotten waar eens de hermieten verbleven.

Na het bezoek aan de Hermitage van de Carceri gaat de voettocht door aan de voet van de Monte Subasio, waar men het Sentiero no 60 inslaat en volgt tot aan het Croce (Kruis) van Sassopiano en tot aan het grasveld boven op de berg. Daarna gaat het weer via het Sentiero no 50 bergafwaarts tot aan de Hermitage en Rocca di Assisi.

De volledige voettocht duurt minstens 4 uur, er zijn 10 km stevig klimmend af te leggen om zo’n 600 meter hoogteverschil te overwinnen.